Visser ’t Hooft Lyceum

Woensdag 8 maart

Verder

Onderbouw

City of Ember
Fantasy, Avontuur

Generaties lang hebben de inwoners van de ondergrondse Stad van Ember geleefd met wonderbaarlijk glinsteren lichten. Maar als blijkt dat deze lichten niet lang meer zullen branden begint een race tegen de tijd. Twee tieners beginnen een avontuur waarin zij het bestaan van de Stad Ember willen achterhalen en alle inwoners moeten helpen ontsnappen voordat de lichten voor altijd uit zullen gaan.

Bekijk de trailer

 

 

 

The Kings of Summer
Komedie

Joe Toy raakt meer en meer gefrustreerd door de pogingen van zijn vader, Frank, om zijn leven te beheersen. Om voor eens en altijd vrij te zijn ontsnapt hij samen met zijn vriend Patrick en Biaggio naar een open plek in het bos. Ze bouwen hier een woning en als deze klaar is voelen ze zich de koning te rijk in het bos.

Bekijk de trailer

 

 

 

De Kleine Zeemeermin
Animatie, Familie

Ariel, de jongste dochter van de Koning Triton, is niet tevreden met het leven als zeemeermin, ze verlangt ernaar met de mensen te leven aan de oppervlakte. Ze krijgt uiteindelijk van de zeeheks Ursula de gelegenheid om drie dagen als mens door te brengen, om zo de man van haar dromen aan de haak te slaan. Met gastspreker.

 

 

 

 

 

Sing Street
Drama, Muziek

Conor moet van school veranderen en als zijn ouders alleen maar ruzie maken vindt hij zijn ontsnapping in de muziek. Als hij de mooie Raphina ontmoet vraagt hij haar of ze wil spelen in de videoclip van zijn band. Conor zal een band samen moeten stellen om indruk te maken op Raphina.

Bekijk de trailer

 

 

 

 

 

Living on One Dollar
Documentaire

Het verhaal volgt een groep vrienden die twee maanden door Guatemala reizen, terwijl ze maar $1 per dag hebben om van te leven. Ze moeten vechten tegen de honger, parasieten en financiële stress en ervaren op deze manier wat miljoenen arme mensen op aarde elke dag meemaken.

Bekijk de trailer

 

 

Bovenbouw

De surprise
Romantiek, Komedie

De excentrieke multimiljonair Jacob de With sluit een overeenkomst om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Bij het uitzoeken van zijn doodskist ontmoet hij een jonge vrouw die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee op elkaar verliefd worden, willen ze onder de deal uit en raken ze in grote problemen.

Bekijk de trailer

 

 

 

Perfect Strangers
Komedie, Drama

Zeven oude vrienden komen samen voor een etentje. Ze besluiten ieder tekstbericht, e-mail en telefoontje dat ze ontvangen met elkaar te delen. Dit ontsluiert een hoop geheimen, wat hun onderlinge relatie aan het wankelen brengt.

Bekijk de trailer

 

 

 

Snowpiercer
Actie, Science Fiction

Het is het jaar 2031 in een post-apocalyptisch tijdperk. Na een mislukt experiment om de opwarming van de aarde te stoppen zorgt een ijstijd er voor dat alle mensen op aarde sterven, behalve de bewoners van de ‘Snow Piercer’. Deze trein, aangedreven door een uit zichzelf bewegende motor die nooit stopt, reist de koude wereld rond met aan boord een groep overlevenden. De trein is opgedeeld in verschillende klassen wat er voor zorgt dat er aan boord een revolutie ontstaat.

Bekijk de trailer

 

 

 

The Lion King
Animatie, Familie

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa’s jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena’s een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen. Met gastpreker.

 

 

 

Me and Earl and the Dying Girl
Komedie, Drama

Greg Gaines is iemand die op kan gaan in elke sociale omgeving op school. Een ware gave. Hij is wat dat betreft een der laatste Mohikanen. Hij heeft slechts één goede vriend, genaamd Earl. Toch raakt hij bevriend met een nieuw persoon: een aan leukemie lijdend klasgenootje.

Bekijk de trailer

Deze film heeft ook een avondvoorstelling op vrijdag 10 maart.