Stedelijk Gymnasium Socrates

Dinsdag 7 maart

Verder

Onderbouw

Kings of Summer
Joe raakt gefrustreerd door de pogingen van zijn vader, om zijn leven te beheersen. Om voor eens en voor altijd vrij te zijn ontsnapt hij samen met zijn vriend Patrick en een vreemdeling genaamd Biaggio naar een open plek in het bos. Ze willen hier een huis gaan bouwen, weg van verantwoordelijkheid en ouders. Zodra hun geïmproviseerde woning klaar is voelen ze zich de koning te rijk in het bos.

Bekijk de trailer

 

 

 

 

La La Land
Met 14 Oscar nominaties is deze film een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg.

Bekijk de trailer

 

 

 

Robot and Frank
Wanneer het steeds slechter gaat met de gezondheid van Frank, besluit zijn zoon om een robot te installeren die voor hem zal zorgen. Dit is het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap.

Bekijk de trailer

 

 

 

 

Kubo and the Two Strings
Kubo leeft een rustig, normaal bestaan in een klein dorpje, totdat een geest uit het verleden zijn leven op zijn kop zet door een eeuwenoude ruzie op te rakelen.

Bekijk de trailer

 

 

 

 

 

Oh Brother, Where Art Thou?
De door Homerus vastgelegde omzwervingen van Odysseus worden nog eens overgedaan in Mississippi. Drie ontsnapte gevangenen gaan op zoek naar een vermeende schat en vinden alle obstakels en verleidingen op hun weg die ook in de Odyssee een rol spelen.

Bekijk de trailer

 

 

 

 

Bovenbouw

Kills on Wheels
Twee fysiek gehandicapte tieners ontmoeten toevallig de ex-brandweerman Rupaszov, die in een rolstoel zit. Het blijkt dat hij tot de maffia behoort. Ze vormen al snel een hechte band en de twee beslissen om in dienst te treden bij de maffia als huurmoordenaars. Dat klinkt voor hen stoer, tot de realiteit binnensijpelt.

Bekijk de trailer

Deze film heeft ook een avondvoorstelling op dinsdag 7 maart.

 

 

 

Ex Machina
Als de 26 jarige Caleb een wedstrijd wint en een week bij de CEO van het grootste internetbedrijf van de wereld mag verblijven, komt hij erachter dat hij deel uitmaakt van een bijzonder experiment. Hij krijgt te maken met de eerste echte kunstmatige intelligentie, ondergebracht in een mooi robotmeisje.

Bekijk de trailer

 

 

 

 

Demain tout Commence
Samuel geniet van het leven in het zonnige Zuid-Frankrijk. Hij leeft zonder verantwoordelijkheden dichtbij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich al teveel te vermoeien. Dan komt echter een van zijn vroegere veroveringen naar hem toe, laat een baby, Gloria, achter en gaat weer weg. Samuel, die helemaal niks weet van kinderen opvoeden, gaat achter haar aan naar Londen, maar kan haar niet vinden.

Bekijk de trailer

 

 

 

A Monster Calls
Na de scheiding van zijn ouders woont de 12-jarig Conor bij zijn moeder. Zij is ernstig ziek geworden en daarom krijgen ze vaak bezoek van zijn oma met wie Conor geen goede relatie heeft. Op school wordt hij door zijn klasgenoten gepest. Hij heeft ’s nachts last van nachtmerries, in zijn verbeelding krijgt hij elke nacht bezoek van een monster dat hem verhalen komt vertellen.

Bekijk de trailer

 

 

 

Before the Flood
Een blik op hoe de klimaatveranderingen invloed hebben op onze omgeving en wat de samenleving kan doen om het uitsterven van bedreigde soorten en inheemse gemeenschappen een halt toe te roepen en om de ecosystemen te beschermen. De documentaire volgt Leonardo DiCaprio, de vredesambassadeur voor de Verenigde Naties. Hij reist de wereld rond als getuige van de klimaatveranderingen die men niet meer kan ontkennen en roept op om actie te ondernemen.

Bekijk de trailer