Over het Scholieren Filmfestival Leiden

Verder

Het Scholieren Filmfestival is een door middelbare scholieren georganiseerd filmfestival dat van 6 tot 10 maart voor de derde plaats zal vinden in Leiden. Het festival zal een internationaal programma hebben met toonaangevende premières en unieke filmische voorstellingen. Het festival wordt georganiseerd sinds 2015 en komt voort uit het educatieve platform van het Leiden International Film Festival.

De organisatie van het Scholieren Filmfestival Leiden ligt in handen van vijf Leidse scholen: het Vissert Hooft Lyceum, het Da Vinci College, het Bonaventuracollege op de Mariënpoelstraat en vestigingen Athena en Socrates van het Stedelijk Gymnasium Leiden. Uniek aan het festival is dat scholieren zelf verantwoordelijk zijn voor alle aspecten van het festival. Van de programmering tot het zoeken van sponsors en van het ontwerpen van de posters tot het scheuren van de kaartjes op de avonden zelf. Elke school neemt één dag van het festival voor zijn rekening. Overdag zullen besloten voorstellingen zijn voor de scholieren, en op enkele avonden is het festival open voor iedereen.

Het Scholieren Filmfestival is een initiatief ontstaan vanuit het educatieve platform van het Leiden International Film Festival en wordt georganiseerd door Stichting The Young Kieslowski, die hiervoor nauw samenwerkt met de organisatie van LIFF.

Het Kernteam 2017

Tessa
Lizelotte
Robert
Zjalé
Luuk
Sophie
Tobias
Yasmila
Amber
Lydian
Rosalie
Carlijn
Pawel
Robin
Kirsten
Afke