Da Vinci College

Vrijdag 10 maart

Verder

Onderbouw

The Kings of Summer
Wanneer de druk van Joe’s controlerende vader te veel wordt, besluit Joe met zijn vriend Patrick en een vreemdeling genaamd Biaggio te ontsnappen. Ze gaan naar een open plek in het bos, waar ze zelf een huis willen bouwen en van het land willen leven. Hier maken ze zelf de regels en zijn ze de koningen te rijk.

Bekijk de trailer

 

 

 

 

Oh Brother where art Thou

In 1930 ontsnapt de gevangene Everett Ulysses McGill tijdens dwangarbeid. Vastgeketend aan twee medegevangenen beloof hij zijn medegevangenen een deel van een begraven buit als ze meewerken. Maar er is haast bij, het huis waar de buit in is verborgen zal snel onder water staan. En dat is niet hun enige probleem…

Bekijk de trailer

Deze film heeft ook een avondvoorstelling op dinsdag 7 maart.

 

 

 

Me, Earl and the Dying Girl
Greg doet zijn best om diepgaande relatie uit de weg te gaan. Zo wil hij zonder verdriet en drama door zijn tienerjaren komen. Zelfs zijn beste vriend Earl, met wie hij korte films maakt, ziet hij meer als een collega. Maar wanneer Gregs moeder hem verplicht om tijd door te brengen met Rachel, bij wie net kanker geconstateerd is, ontdekt hij toch hoe fijn het kan zijn om vrienden te hebben.

Bekijk de trailer

Deze film heeft ook een avondvoorstelling op vrijdag 10 maart.

 

 

The Imitation Game
The Imitation Game vertelt het levensverhaal van Alan Turing, een Britse wiskundige tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voordat hij werd gearresteerd voor het strafbare feit homoseksualiteit, was Turning hoofd was van een groep met als doel de Duitse Enigma-codes te ontcijferen.

Bekijk de trailer

 

 

 

 

Living On One Dollar
Living on One Dollar volgt vier vrienden die twee maanden door Guatemala reizen, terwijl ze maar 1 dollar per dag hebben om van te leven. Ze krijgen te maken met honger, parasieten en ervaren zo wat miljoenen arme mensen elke dag op de wereld meemaken.

Bekijk de trailer

 

 

 

 

Bovenbouw

The Beasts of the Southern Wild
Hushpuppy is een zesjarig meisje dat opgroeit in een gemeenschap die afgesloten lijkt te zijn van de rest van de wereld. Haar vader, Wink, is een alcoholist die stervende is. hoewel hij van zijn dochter houdt, bereidt hij haar met harde hand voor op een werkelijkheid waarin hij er niet meer zal zijn om voor zijn dochter te zorgen. Met de achteruitgaande gezondheid van Wink gaat Hushpuppy op zoek naar haar moeder, die al lang geleden verdwenen is.

Bekijk de trailer

 

 

 

A Single Man
De Britse professor George Falconer worstelt met het leven na de dood van zijn partner Jim. George leeft met zijn gedachten in het verleden en besluit dat het leven na de dood van Jim geen betekenis heeft. Aan de buitenkant lijkt er niks met George aan de hand, terwijl hij van binnen verteerd wordt door verdriet. Op een dag besluit George een einde aan zijn leven te maken.

Bekijk de trailer

 

 

 

Le Tout Nouveau Testament
Wist je dat God echt bestaat? Sterker nog, woont samen met zijn dochter Ea in Brussel. Via zijn computer regelt of ontregelt hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader.

Bekijk de trailer

Deze film heeft ook een avondvoorstelling op vrijdag 10 maart.

 

 
The Danish Girl
Greta Gottlieb en Einar Wegener zijn twee getrouwde kunstenaars in de jaren ’20. Hun huwelijk neemt echter een dramatische wending wanneer Einar invalt voor een vrouwelijk model dat door Greta geschilderd zou worden. De portretten blijken zo’n succes dat Greta haar echtgenoot aanspoort om zich voor te doen als een vrouw. Wat begint als een onschuldig spelletje, eindigd met een geslachtsoperatie die de hele wereld op z’n kop zet. Einar Wegener zou voortaan als Lili Elbe door het leven gaan.

Bekijk de trailer

 

 

 

A Beautiful Mind
Wiskundige en supergenie John Forbes Nash Jr. ontdekt halverwege de Jaren ’50 een revolutionaire economische theorie. Nash wordt oa opgemerkt door een geheime overheidsorganisatie, die zijn wiskundige talenten wil gebruiken op geheime codes van de communisten te ontcijferen.

Bekijk de trailer