Bonaventuracollege Mariënpoelstraat

Donderdag 9 maart

Verder

Onderbouw

The Perks of Being a Wallflower

Charlie Kelmeckis is een eerstejaars op zijn school. Door zijn verlegenheid lukt het hem niet om aansluiting te vinden bij zijn medeleerlingen. Wanneer hij een keer na de les naar het football-team van de school gaat kijken, nodigt laatstejaars Patrick hem uit om bij hem te komen zitten op de tribune, waarna ook Patricks stiefzus Sam zich bij het gezelschap voegt. De twee nemen Charlie na de wedstrijd vervolgens mee naar een feestje bij vrienden van hen. Daar realiseren ze zich gaandeweg de avond dat de ontwapenende Charlie verder niemand heeft. Daarom zorgen ze ervoor dat hij een plek krijgt in hun vriendengroep. Onder de vleugels van Patrick en Sam gaat er een hele nieuwe wereld aan ervaringen en sociale contacten open voor Charlie. Sams assertieve vriendin Mary Elizabeth laat daarbij haar oog op hem vallen. Charlie koestert alleen heimelijke gevoelens voor Sam.

Bekijk de trailer

 

Kings of Summer

Joe raakt gefrustreerd door de pogingen van zijn vader, om zijn leven te beheersen. Om voor eens en voor altijd vrij te zijn ontsnapt hij samen met zijn vriend Patrick en een vreemdeling genaamd Biaggio naar een open plek in het bos. Ze willen hier een huis gaan bouwen, weg van verantwoordelijkheid en ouders. Zodra hun geïmproviseerde woning klaar is voelen ze zich de koning te rijk in het bos.

Bekijk de trailer

 

 

 

A Monster Calls

Een aangrijpend verhaal over een Britse jongen, die moet leren omgaan met de ziekte van zijn moeder en zijn fantasie als overlevingstechniek gebruikt. In zijn moeilijkste periode zoekt hij hulp bij een enorm taxusboommonster, die hem aan de hand van drie prachtig geanimeerde verhalen de realiteit eindelijk onder ogen laat zien.

Emotioneel drama dat aan de hand van geweldig acteerwerk en wonderbaarlijke animaties een uniek inkijkje geeft in de fantasie van de hoofdpersoon, die de grote emotionele gebeurtenissen in zijn leven op zijn eigen manier verwerkt.

Bekijk de trailer

 

Save the Last Dance

Een licht gekleurd meisje verhuisd naar Chicago waar ze verliefd word op een donker gekleurde jongen met een crimineel verleden.

Bekijk de trailer

 

 

 

 

 

Living on One Dollar
Documentaire

Het verhaal volgt een groep vrienden die twee maanden door Guatemala reizen, terwijl ze maar $1 per dag hebben om van te leven. Ze moeten vechten tegen de honger, parasieten en financiële stress en ervaren op deze manier wat miljoenen arme mensen op aarde elke dag meemaken.

Bekijk de trailer

 

 

 

Bovenbouw

Nerve

De ijverige middelbare scholier Vee Delmonica (gespeeld door Emma Roberts), heeft genoeg van een leven aan de zijlijn. Onder druk van haar vrienden besluit ze één keer mee te doen aan het populaire online spel Nerve, een ‘truth or dare’ spel. Wat als een onschuldig spelletje begint, ontpopt zich tot een sensationeel spel wat steeds gevaarlijkere vormen aanneemt en waar de inzet alsmaar hoger wordt.

Bekijk de trailer

 

 

 

La La Land

De veelgeprezen musicalfilm van dit moment. Een liefdesverhaal van een jonge vrouw, die droomt van acteren in de grootste films, en een hardwerkende jazzmuzikant, die niets liever wil dan de jazzmuziek redden met zijn eigen jazz bar. Ze hebben meer gemeen dan ze bij hun eerste ontmoetingen verwachten en worden dan ook hopeloos verliefd. Allebei hebben ze hun ogen gericht op hun carrière, maar daardoor niet altijd op elkaar. Prachtige decors, klassieke musicalnummers en indrukwekkende choreografie maken deze film tot een ware musicaldroom. Met Ryan Gosling en Emma Stone.

Bekijk de trailer

 

 

Perfect Strangers

Zeven oude vrienden komen samen voor een etentje. Ze besluiten ieder tekstbericht, e-mail en telefoontje dat ze ontvangen met elkaar te delen. Dit ontsluiert een hoop geheimen, wat hun onderlinge relatie aan het wankelen brengt.

Bekijk de trailer

 

 

 

 

Life of Brian

Brian wordt geboren op eerste kerstdag in de stal naast die van baby Jezus. Zijn hele leven wordt hij verward met een Messiah.

Bekijk de trailer

Deze film heeft ook een avondvoorstelling op donderdag 9 maart.

 

 

 

Do the Right Thing

Film over de heetste zomerdag in de New Yorkse wijk Bed-Stuy waar de gemoederen hoog oplopen.
Een reeks ogenschijnlijk onbenullige incidenten verschaft bij elkaar opgeteld voldoende brandstof voor een hevige geweldsexplosie in een zwarte buurt in New York. Een plaatselijke pizzeria wordt het mikpunt van een rel die, voor de kijker althans, amusant begint maar al spoedig een grimmig karakter krijgt. met als netto resultaat:een rokende puinhoop en een dode.

Bekijk de trailer