Stedelijk Gymnasium Athena

Maandag 6 maart

Verder

Onderbouw

A Monster Calls
Fantasy, Drama

Een aangrijpend verhaal over een Britse jongen, die moet leren omgaan met de ziekte van zijn moeder en zijn fantasie als overlevingstechniek gebruikt. In zijn moeilijkste periode zoekt hij hulp bij een enorm taxusboommonster, die hem aan de hand van drie prachtig geanimeerde verhalen de realiteit eindelijk onder ogen laat zien.

Emotioneel drama dat aan de hand van geweldig acteerwerk en wonderbaarlijke animaties een uniek inkijkje geeft in de fantasie van de hoofdpersoon, die de grote emotionele gebeurtenissen in zijn leven op zijn eigen manier verwerkt.

Bekijk de trailer

 

 A United Kingdom
Drama, Romantisch (voorpremière)

Het waargebeurde verhaal over de liefde tussen een donkere prins van Botswana en een blanke kantoorbediende. Wanneer ze besluiten te trouwen, levert dit groot verzet op bij hun families én bij de Britse en Zuid-Afrikaanse regering. Ondanks hun verschil in huidskleur en het verzet tegen hun huwelijk, blijven ze voor elkaar vechten.

Bekijk de trailer

 

 

 

Me and Earl and the Dying Girl
Drama, Comedy

Film over Me, Greg Gaines, and Earl, zijn beste vriend of ‘collega’, and the dying girl: Rachel, een meisje met leukemie. Greg, een student in zijn senior year, gaat alle diepgaande relaties uit de weg, om drama en verdriet te voorkomen. Hij durft zijn beste vriend Earl niet eens een vriend te noemen, dus zijn ze ‘collega’s’. Greg wordt gedwongen te veranderen, wanneer hij van zijn moeder vrienden moet worden met Rachel, die kanker heeft. Via Rachel leert Greg hoe belangrijk echte relaties en vriendschappen zijn. Dramafilm met een grote dosis humor.

Bekijk de trailer

Deze film heeft ook een avondvoorstelling op vrijdag 10 maart.

 

Ma Vie de Courgette 
Animatie
– Franstalig

Zwitserse animatiefilm met schattige figuurtjes en heftige onderwerpen. Je volgt het leven van Courgette, een jongen die in een weeshuis wordt geplaatst. Het is moeilijk voor Courgette om zich op zijn gemak te voelen in het weeshuis, door alle dingen die hij thuis heeft meegemaakt. Gelukkig krijgt hij hulp van nieuwe vrienden en komt hij erachter dat toch niet de hele wereld boos en meedogenloos is. De film verenigt complexe onderwerpen met de belevingswereld van kinderen en heeft hierdoor een delicaat verpakte, krachtige boodschap.

Bekijk de trailer

 

 

Life, Animated 
Documentaire

Een prachtige documentaire over een jongen, Owen, die autisme ontwikkeld op zijn derde en vanaf dat moment niets meer zegt. Zijn ouders zijn ten einde raad, tot het moment dat hij zich begint uit te drukken aan de hand van geanimeerde films. Diverse disneyfilms leren hem meer en meer over de wereld om hem heen.
Mooie documentaire over de impact die film kan hebben op iemands leven.

Bekijk de trailer

 

 

Bovenbouw

Kills on Wheels
Drama, Actie, Comedy – Hongaars

Twee fysiek gehandicapte tieners, waarvan één in rolstoel, ontmoeten ex-brandweerman Rupaszov, die ook in een rolstoel zit. Ze komen er per ongeluk achter dat hij tot de maffia behoort, en beslissen zelf om ook als huurmoordenaars te gaan werken, met als perfecte dekmantel hun handicap. Het klinkt stoer, maar de realiteit laat al snel de andere kanten van het werk zien. Originele coming of age met heel veel actie en in-your-face humor.

Bekijk de trailer

Deze film heeft ook een avondvoorstelling op dinsdag 7 maart.

 

La La Land
Drama, Romantisch

De veelgeprezen musicalfilm van dit moment. Een liefdesverhaal van een jonge vrouw, die droomt van acteren in de grootste films, en een hardwerkende jazzmuzikant, die niets liever wil dan de jazzmuziek redden met zijn eigen jazz bar. Ze hebben meer gemeen dan ze bij hun eerste ontmoetingen verwachten en worden dan ook hopeloos verliefd. Allebei hebben ze hun ogen gericht op hun carrière, maar daardoor niet altijd op elkaar. Prachtige decors, klassieke musicalnummers en indrukwekkende choreografie maken deze film tot een ware musicaldroom. Met Ryan Gosling en Emma Stone.

Bekijk de trailer

 
The Day Will Come
Drama – Deens (voorpremière)

Deze heftige film, gebaseerd op waargebeurde verschrikkingen, volgt het leven van twee broers, vanaf het moment dat ze in een Deens weeshuis worden ondergebracht. De jongste broer, Elmer, wil niets liever dan astronaut worden, maar de wrede directeur probeert zijn dromen uit hem te slaan. Alle jongens in het internaat worden opgevoed met lijfstraffen, vernederingen en medicijnen, terwijl ze als goedkope werkkrachten worden ingezet. De broers proberen dan ook uit alle macht het internaat te ontvluchten. Indrukwekkend verteld met geweldig acteerwerk.

Bekijk de trailer

 
If the Sun Explodes
Avontuur, Drama

Winnaar van de jongerenprijs op het Nederlands Filmfestival.
Backpackend door Oost-Europa vieren de jonge Yara en Philippe het leven, hun liefde en de vrijheid. Op hun reis komen ze er niet alleen achter hoe verliefd ze zijn, maar ook hoe erg ze verschillen en al gauw worden de ruzies heviger en de consequenties groter. Zeker aan te raden voor verliefde koppels die denken over een vakantie samen…

Bekijk de trailer

 

 

Before the Flood
Documentaire

Het wordt overal gezegd: klimaatverandering is echt en het is een probleem. Ondanks de vele verkondigingen van wetenschappers en journalisten blijven wereldleiders als Donald Trump het ontkennen. De burgers voelen zelf de noodzaak ook nog niet om hun leefwijze te veranderen. Leonardo DiCaprio besloot zijn steentje bij te dragen in de bekendmaking van het probleem en maakte deze documentaire, waarin hij praat met wereldleiders over klimaatverandering en hoe we als wereld bewuster kunnen worden van de effecten van onze daden op de aarde.
Educatief en interessant verteld door onze kersverse Oscarwinnaar.

Bekijk de trailer